top of page
Tuuma2021_HannaJaTuomas_0681_edited.jpg
Päätöksenteon illuusiot kirja: Image
image0.jpeg

PÄÄTÖKSENTEON ILLUUSIOT

Ymmärrä paremmin, miten teet päätöksiä

Kirjan voit tilata VIP- alennuksella 26€ (norm. 37€) alla olevan linkin kautta.

Päätöksenteon illuusiot kirja: About

Taikurit tietävät hyvin, kuinka rajoittunut ihmisen mieli on. Monien taikatemppujen takana on tarkkaavaisuuden siirtäminen johonkin tempun suorittamisen kannalta epäolennaiseen, jolloin katsojalle jää illuusio siitä, että taikuri on lukenut hänen ajatuksiaan. Taikatemppu osoittaa mielenkiintoisella tavalla sen, miten pieni osa valinnoistamme todellisuudessa syntyy tietoisen ajattelumme piirissä.

Tämä kirja murtaa havainnollisesti rationaalisen päätöksenteon illuusiot. Kirjan opeilla ymmärrät, miten teet päätöksiä ja miten voit tarvittaessa harkita päätöksiäsi paremmin. Kirja esittelee päätöksentekoon liittyvää tutkimusta niin psykologian, aivotutkimuksen, kognitiotieteen kuin filosofiankin suunnista.

Joustava mieli ja kyky tunnustaa oma erehtyväisyys on rationaalisempaa kuin sokea usko omaan loogiseen ajatteluun. Emme useimmiten voi tietää ennakolta, mikä on oikea päätös, joten rationaalinen toiminta vaatii jatkuvaa luovimista ja uuden tiedon yhdistämistä päätöksiin.

Tuomas Leisti on koulutukseltaan psykologian tohtori ja toimii tutkijatohtorina Helsingin yliopiston psykologian oppiaineessa. Tuomas on tehnyt väitöskirjansa tietoisuuden roolista päätöksenteossa ja tavoista, joilla ihmiset perustelevat päätöksiään. Päätöksenteon ja tietoisuuden lisäksi hänen tutkimuskohteenaan ovat olleet visuaalinen havaitseminen, mediapsykologia sekä laadun kokemus ihmisen ja teknologian vuorovaikutuksessa.

Psykologi Hanna Poskiparta työskentelee Novetos Oy:ssä valmentajana, organisaatiokonsulttina ja coachina. Työskennellessään asiakkaiden kanssa Hanna oivalluttaa tunnistamaan päätöksentekoon vaikuttavia tekijöitä, rohkaisee katsomaan asioita uudenlaisista näkökulmista ja kannustaa tekemään päätöksiä, joihin voi sitoutua. Hanna ammentaa osaamistaan pitkästä kokemuksesta työpsykologina, konsulttina, kehittäjänä ja johtajana.

Päätöksenteon illuusiot kirja: Text

Valokuvaaja: Heidi Strengell

Päätöksenteon illuusiot kirja: Text
bottom of page